Honing Slingeren

Honing Slingeren

Nadat we begin 2012  met onze hobby landgoed wolfhagen honing slingerenimkeren zijn begonnen, is het moment deze week aangebroken, om de honing die door de bijen in het hoogste gedeelte “de zolder” van bijenkast is gebracht, te gaan “slingeren”.

Dit doe je door de honingraampjes uit de kast te nemen. Vervolgens ga je met een ontzegelmes de delseltjes van de raten schrapen zodat de honing eruit kan. Per 3 stuks zet je ze in de slinger en draaien maar.

De honing hoor je tegen de zijkanten landgoed wolfhagen schinnenvan de slinger slaan en druipt vervolgens naar beneden. Na het slingeren van 12 raampjes, zit er een aardige hoeveelheid onder in de slinger.

Kraan open, zeef eronder en daar gaat het goudgele goedje van moeder natuur. Door een dierenvolk verzameld, wat een organisatie, landgoed wolfhagen schinnen zuid limburgwat een communicatie, wat een samenwerking, de efficiëntie waarmee deze taken worden uitgevoerd grenst aan het ongelofelijke. Na drie dagen de  honing koel te laten staan, haal je het schuim aan de oppervlakte van de emmer honing af en kunnen de potjes worden gevuld met deze heerlijke lekkernij.

 

 

 

No Comments


Leave a Comment